• World Harmony Run

    World's Largest Torch Relay
    World Harmony Run

  • 1,000,000 Participants

    Across 6 Continents
    1,000,000 Participants

  • Dreaming of a more harmonious world

    100 countries
    Dreaming of Harmony

  • Schools And Kids

    Make a Wish for Peace
    Schools And Kids

  • Sri Chinmoy: World Harmony Run Founder

    World Harmony Run Founder
    Sri Chinmoy

  • Carl Lewis: World Harmony Run Spokesman

    World Harmony Run Spokesman
    Carl Lewis

  • New York, USA

    New York
    USA

  • London, Great Britain

    London
    Great Britain

  • Shakhovskaya, Russia

    Shakhovskaya
    Russia

  • Around Australia

    15,000 kms, 100 days
    Around Australia

  • Around Ireland

    14 Days, 1500km
    Around Ireland

  • Wanaka, New Zealand

    Wanaka
    New Zealand

  • Arjang, Norway

    Arjang
    Norway

  • Rekjavik, Iceland

    Rekjavik
    Iceland

  • Beijing, China

    Beijing
    China

  • Prague, Czech Republic

    Prague
    Czech Republic

  • Belgrade, Serbia

    Belgrade
    Serbia

  • Lake Biwa, Japan

    Lake Biwa
    Japan

  • Kapsait, Ethiopia

    Kapsait
    Kenya

  • Pangkor Island, Malaysia

    Pangkor Island
    Malaysia

  • Bali, Indonesia

    Bali
    Indonesia

  • The All Blacks, New Zealand

    The All Blacks
    New Zealand

Suomen juoksun historiaa

Suomi on ollut mukana World Harmony Run -viestinjuoksussa alusta alkaen.

Ensimmäinen juoksu järjestettiin vuonna 1987 Vaasasta Helsinkiin. Vuosien varrella paikkakuntien liikuntaviranomaiset, urheiluseurat ja koulut ovat olleet mukana järjestelyissä paikkakunnallaan. Viesti on vieraillut kouluissa, päiväkodeissa, messuilla, leireillä, koulutuskeskuksissa ja muissa tapahtumissa tai paikkakunta on järjestänyt viestinjuoksulle oman tervetuloseremonian. Paikkakuntalaiset ovat huolehtineet oman alueensa juoksuosuuksista yleensä urheilijoiden ja koululaisten voimin.


Alkujaan tapahtuma järjestettiin joka toinen vuosi (poikkeuksena vuosi 2003, jolloin viestiä ei järjestetty lainkaan) ja eri maat järjestivät omat tapahtumat toisistaan riippumatta huhtikuun puolivälin ja elokuun lopun välisenä aikana. Suomen-viesti on perinteisesti juostu toukokuun kahdella viimeisellä viikolla. Vuodesta 1999 lähtien Euroopassa on juostu yhtenäinen viesti. Kansainvälinen juoksijaryhmä kiertää yhtenäisen reitin, joka vierailee kaikissa Euroopan maissa. Kansainvälisen joukkueen tultua mukaan viestiin Suomen-viesti on seurannut heidän aikatauluaan, ja siksi viesti on usein järjestetty kesällä.


World Harmony Run -viestinjuoksuun on osallistunut monia nimekkäitä suomalaisia, joko juosten tai soihtua pitäen, Suomessa tai maailmalla: Jari Sillanpää, JJ Lehto, Jari Litmanen, Mika Nieminen, Eero Mäntyranta, Aapo Saari ja Paavo Väyrynen. Suomen urheiluliitto on antanut lausunnon tapahtumalle useimpina vuosina.

 



Vuonna 1987 Suomessa juostiin Vaasasta Helsinkiin, yhteensä 450 km.


Vuonna 1989 Suomen World Harmony Run järjestettiin yhteistyössä Suomi Juoksee -viestin kanssa. Reitti kulki Utsjoelta Helsinkiin, yhteensä n. 1300 km. Soihtu kulki juoksuryhmää vetävän kärkijuoksijan kantamana. Tapahtuman suojelijana oli Tasavallan Presidentin puoliso, rouva Tellervo Koivisto. Pääministeri Harri Holkeri antoi tukensa ja tervehdyksen viestille.


Vuonna 1991 Suomessa järjestettiin kahden viikon aikana paikallisia kaupunkijuoksuja eri puolilla Suomea. Kaupungit ja kunnat järjestivät oman tapahtumansa, mutta kaupunkien välisiä matkoja ei juostu. Mukana olivat mm. Pello, Vaasa, Salo, Helsinki, Joensuu, Tampere, Rovaniemi ja Kemi.


Vuonna 1993 järjestettiin Suomessa yhtenäinen viestinjuoksu Pellosta Helsinkiin. Reitti kulki länsirannikkoa pitkin Pellosta Turkuun ja jatkoi sieltä Tampereen kautta Helsinkiin. Samanaikaisesti juostiin itäreitti Nuijamaalta Helsinkiin. Juoksijat kohtasivat päätösseremoniassa Helsingissä taivallettuaan yhteensä n. 1700 km. Tapahtuman suojelijana oli puolustusministeri Elisabeth Rehn. Opetusministeri Riitta Uosukainen antoi lausunnon tapahtuman tukemiseksi.


Vuonna 1995 Suomessa juostiin jälleen reitti Pello-Turku-Tampere-Helsinki.


Vuonna 1996 järjestettiin paikallisia juoksutapahtumia Helsingissä ja Espoossa. Viesti vieraili paikallisissa kouluissa ja päiväkodeissa.


Vuonna 1997 järjestettiin viestin 10-vuotisjuoksu. Suomen osuus alkoi hiihtäen Kilpisjärveltä kolmen valtion rajapyykiltä. Viesti kulki tuolloin edellisvuosien tapaan reittiä Pello-Turku-Tampere-Helsinki. Tapahtuman suojelijana oli YK:n ihmisoikeusraportoija Elisabeth Rehn.


Vuonna 1999 järjestettiin vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi ensimmäinen yhtenäinen juoksu Euroopassa. Tämä yhtenäinen viesti alkoi Lissabonista 1.1.1999 ja päättyi Lontooseen 31.12.1999. Kansainvälinen juoksijaryhmä juoksi yhtenäisen reitin läpi kaikkien Euroopan maiden. Suomen-viesti kulki tuolloin reittiä Pello-Turku-Tampere-Helsinki-Lappeenranta-Nuijamaa. Alkumatka Turkuun saakka mentiin suomalaisin voimin. Turussa kansainvälinen ryhmä liittyi juoksuun mukaan ja heidän kanssaan jatkettiin Tampereen ja Helsingin kautta Nuijamaalle. Tapahtuman suojelijana oli YK:n alipääsihteeri Elisabeth Rehn.


Vuonna 2001 Suomen-juoksu noudatti jo vanhaa perinteistä reittiä Pello-Turku-Tampere-Helsinki. Helsingissä viestiin liittyi jälleen kansainvälinen joukkue ja heidän kanssaan jatkettiin vielä Helsingistä Lappeenrantaan ja sieltä Nuijamaalle, josta kv. juoksijaryhmä jatkoi matkaansa Venäjälle. Suomessa juostiin tuolloin yhteensä n. 1800 km.


Vuonna 2005 Suomen-juoksu kulki kansainvälisen juoksijaryhmän kanssa Nuijamaalta Helsinkiin n. 250 km. Tapahtuman suojelijana oli tohtori Pentti Arajärvi


Vuonna 2006 juostiin kansainvälisen juoksijaryhmän kanssa Nuijamaalta Helsingin kautta Turkuun n. 500 km. Tapahtuman suojelijana oli ulkoministeri Erkki Tuomioja

 

Vuonna 2007 viesti saapuu Suomeen Tallinnasta ja kiersi Helsingistä Hämeenlinnan, Tampereen ja Seinäjoen kautta Vaasaan, yhteensä n. 600 km. Tapahtuman suojelijana oli kansanedustaja Erkki Tuomioja, joka myös juoksi viestin mukana 10 km matkan.

Vuonna 2008 juostiin kansainvälisen juoksijaryhmän kanssa Turusta Helsingin kautta Vaalimaalle, josta juoksu siirtyi Venäjälle. Tapahtuman suojelijana oli kansanedustaja Erkki Tuomioja 

 

 

Vuonna 2010 reitti kulki Vaasasta Tampereen kautta Helsinkiin. Vaasassa ja Helsingissä/Espoossa juoksijat pysähtyivt päiväksi vieraillen kouluissa. Tapahtuman suojelija oli kansanedustaja Erkki Tuomioja.

 

 

 

Vuonna 2012 juostiin Turusta Helsingin kautta Vaalimaalle, noin 340 km. Tapahtuma ajoittui toukokuun lopulle ja reitin varrella vierailtiin useissa kouluissa. Tapahtuman suojelijana toimi ulkoministeri Erkki Tuomioja.